Hiukset

30.3.2015

Miten sen nyt sanoisi.. olen tässä äidiksi tulon jälkeen ollut vähän päättämätön hiusteni suhteen. Seuraavat kuvat siis yhden vuoden ajalta (!) Ensin oli se aika, kun pikkukinyo oli vielä masussa ja tukka kukoisti:


Sitten iski eka uudistustarve. Ensin tuli vaaleat raidat koko tukkaan ja sitten otsahiukset:


Ihan kiva. Kunnes tuli toinen uudistustarve. Blondatut latvat tippuivat kampaajan lattialle ja samalla väristä tuli punertava:


Ai punainen! Niin, sehän on väri myös! Mitenkäs punaiseksi tämän tukan saisikaan?


Värjää värjää, mutta eihän se väri pysy. Pistetään takaisin blondiksi:


Äh, ihan lällyjä nämä uudistukset olleet, nyt leikataan kunnolla lyhyt!


Voi apua. En mä tästä tykkääkään. Ja mistä ihmeestä revin joka päivä muka puoli tuntia tukan laittamiseen aamuisin? En mistään. Millä tätä nyt veisi johonkin suuntaan.. hmm.. pinkki!!


No nyt mulla on siis pinkki ja epämääräisesti leikattu tukka, jota en jaksa laittaa. Terve. Laitetaan tähän vaalea ruskea päälle, niin päästään lähemmäs omaa väriä. OHHOH! Ai monesti blondattu tukka ei ottanutkaan vaaleaa ruskeaa vaaleana vaan imaisi latvat lähes mustaksi. Helou! Pikaiset treffit syväpuhdistavien shampoiden kanssa ja lopputulos oli vähän... no. Vähemmän kamala.


Tällä hetkellä tilanne on se, että kaikin voimin koetan kasvattaa hiuksia ja saada niitä muutenkin voimaan hyvin.

Hyväksi toteamiani keinoja hiusten hoitamiseen ovat seuraavat:

  • Priorin-kapselit. Tuntuu toimivan ainakin hiusten lähdön hillitsemiseen ja sitä kautta sitten ehkä tosiaan tukka saattaa jopa vähän tuuhentua. 
  • Päähieronta. Ai että, tuo konsteista nautinnollisin. Varsinkin, kun mies on semmoista sorttia, että tätä on tarjolla useamman kerran viikossa yleensä. 
  • Hot oil treatments. Eli kuumaöljykäsittelyt. Kuumaa kookosöljyä päänahkaan (no joo, ei polttavan kuumaa tietenkään), hierotaan, pari pyyhettä siihen päälle ja puoli tuntia vaikutusaikaa. Sitten normaali pesu. 
  • Kuumakäsittelyjen välttäminen. Tämä lienee itsestäänselvyys. Mahdollisimman vähän föönausta ja muotoilurautoja. Jos nyt kuitenkin, niin lämpösuoja aina alle.
Kysymysmerkillä ovat: 
  • Hiusten leikkaamisen skippaaminen. Tästä en ole päässyt selvyyteen. Toisaalta noin 2-3kk välein latvojen trimmaus auttaa kokonaisuudessaan hiusta pysymään hyväkuntoisena, mutta toisaalta olen kuullut, että hiuksia kasvattaessa kannattaa vain jättää vaikka vuodeksi kampaajakäynnit väliin. 
  • Kananmunanvalkuaiskäsittely. Tein tämän kerran. Kananmunan proteiini tekee kyllä hiuksille hyvää, mutta onkin eri jekku saada tuo löllö pysymään jotenkin päässä :D 
  • Myös tiedän, että hiusten olisi hyvä saada olla paljon auki, mutta minkäs teet, olen ponnarityttö. Ja tämä nykyinen "malli" on niin avaruudellinen, että tätä ei vaan voi pitää auki. 
  • Ja viimeiseksi, oli kyse laihduttamisesta, unesta tai vaikka perunannostosta, stressiä pitäisi välttää. Pitäisi. Joo. Pitäisi. 
Näillä mennään, varailen alkuviikosta kampaaja-aikaa ja katsotaan, josko tästä saisi semmoisen "kasvatusmallin", jota voisi ihan pitää aukikin :)




6 kommenttia:

  1. Arvaatko,mitä aion sanoa? Olaplex!! Hyviä huomioita sulla hiustenhoitoon. Varmaan tähän pätee sekin,että kaikille ei samat kukat toimi. Paras varmaan olisi,jos hiuksia ei käsittelisi kemiallisesti juurikaan vaan ne saisi olla luonnontilassa. Myös muotoilutuotteet voi rasittaa hiusta ja hiuspohjaa,siksi välillä olisi hyvä käyttää syväpuhdistavaa shamppoota. Ja nykyään on tulleet kaikki hiuspohjan hoidot,kotiinkin saa nykyään ostaa hiuspohjan kuorinta-ainetta!😲 Mä seuraan innolla,mihin sä hiustesi kanssa päädyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan tuli yllärinä toi vastaus! :D :D No, katsotaan mihin päädytään ;) (ja mihin rahat riittää) Hiuspohjankuorinta-aine kuulostaa kyllä aika hurjalta :D

      Poista
  2. :D Onpas sulla tosiaan ollut tuota vaihtelua! Ihanaa, kyn uskallat kokeilla kaikkea uutta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, no just nyt toivon, että en ehkä olis uskaltanut, mutta onhan tukan kanssa niin kiva uudistua, että katsotaan vaan kauanko nytkään jaksan tätä rauhassa kasvattamista - kohta mulla on kuitenkin joku pinkki ja permanentti :D

      Poista
  3. Hmmm mä taidan olla aika tylsä nykyään.. Katoin just meän hääkuvaa joka on otettu joulukuussa 2012 ja mulla on sama hiusmalli ollu siitä lähtien! Kyl mäki nuorenpana vaihtelin väriä ja mallia mut ei sitä enää passaa :D Tsemppiä kasvattamiseen! Ja ps. sulle on kyl sopii hyvin noi kaikki hiustyylit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no mut jos kerran on hyvän mallin löytänyt niin.. Sitäpaitsi aina kun mä puhun susta mun kavereille, niin on ollut tosi helppo sanoa, että "se, jolla on blondi polkkatukka" :) Sulle kyllä varmasti sopis kans vaikka mikä tukka - testaa nyt vaikka sitä pinkkiä aluksi :D ;)

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan