Barcelonaa, olkaapa hyvät!

1.7.2015

Kuvat on saatu koneelle, laukut purettu ja lähes kaikki pyykit pesty. Totuttauduttu taas kotiin ja arkeen. Siispä onkin hyvä hetki reissupostaukselle. Tässä muutamia kuvia ja väleissä sekalaisia muistiinpanoja :)
Jos lähdet lapsen kanssa Barcelonaan, niin voin suositella ainakin seuraavia tekemisiä; eläintarha, akvaario, Ciutadellan puisto (suihkulähteitä, mammutti, leikkipuistoja..), Barcelonetan rannoista perheelle paras on St. Sebastian. Metroasemilla osassa on hissi ja osassa ei. Ne missä ei, niin varaudu kantamaan sekä lasta että rattaita suurikin määrä portaita. Yksin en suosittele, ellei lapsi ole tottelevaista sorttia. Meillähän Nopsu koko reissun karkaili niin paljon, kuin ikinä vaan pääsi livistämään. Silmät sai olla selässäkin ja onneksi tosiaan meitä vanhempia on kaksi!
Toisen perheen kanssa reissaaminen on ehdottomasti hyvä idea. Siinä saa aikuiset toisilleen seuraa, puhumattakaan siitä, että lapsilla on toisistaan seuraa. Tämä vielä korostuu, kun lapset ovat vähän vanhempia. Yhdessä kun vuokraa asuntoa, niin saa jo tosi kivan. Jotenkin lapsen kanssa hotellihuone tuntuu ajatuksena aika ahtaalta, joten nyt oli ihana, kun oli useampi huone ja pari kylppäriä sekä se valtava terassi.

Haasteitakin toki perheiden yhdistäminen tuo tullessaan; erilaiset aikataulut heräämisten, päiväunien ja nukkumaanmenojen suhteen. Myös jokaisella on aina vähän erilaiset tavat viettää aikaa lomalla ja kun siihen laitetaan lapset bonuksena, niin esim. rauhaisa kävely kaupungin läpi voi olla kiva idea kaikille muille, paitsi sille yhdelle taaperolle, joka päättää, että rattaissa istuminen on pyllystä ja sitä myöten vanhemmillakin on nautinnollisuus kaukana ja ennenpitkää kirkuvat kaikki lapset. Ymmärtänette pointtini :D Myös ihan kaikkeen kannattaa varata aikaa ylimääräinen tunti. Kaikkeen.Kuitenkin, yhteiset muistot ja kaikkien yhdessä vietetty pidempi aika (mikä ei näin "ruuhkavuosina" ole mikään itsestäänselvyys) heittää saldon kirkkaasti plussalle. Kiitos vielä perhe B, että otitte meidät ensikertalaiset reissuseuraksi! Monia ihania hetkiä ja paljon opittuja asioita!

Lomareissun kohokohtia Nopsulle oli ehdottomasti kaikki piipaa-autot (poliisi- ja paloautot) sekä piippiautot (roska-autot yms.), joita kaikkia näkyi kaupungissa ihan jatkuvasti! Voi onnea! Pieni mies sarjahurmasi myös espanjalaisia naisia metrossa sen minkä ehti. Ihastuminen oli aina molemminpuolista - Nopsu siristeli silmiä ja antoi lentopusuja, naiset hurmaantuivat pienestä, söpöstä, vaaleasta poikasesta :) Ranta oli pop. Ben oli idoli kaikessa. Lentokoneet olivat aina iloisen huudahduksen arvoisia (paitsi tietenkin siellä sisällä 4h vankina ollessa).Itselle parasta oli onnistunut lomareissu lapsen kanssa. Huomata, että niin sitä pärjää lapsen kanssa uusissa ja erilaisissakin olosuhteissa. Ja että lapsi itseasiassa sopeutuu aina kaikista parhaiten ja nopeiten.

Yleisesti parasta oli hyvä seura, täydellinen ilmasto, loistava asunto hyvällä sijainnilla, hyvä kaupunkivalinta sekä hyvä loman pituus (10 päivää). Myöskään kukaan ei tullut kipeäksi, minä tai Nopsu ei kärähdetty auringossa, vain yksi kamera varastettiin ja ainoastaan kerran talossamme oli tulipalo :D :P :D

Muchos gracias Barcelona!


ps. kameran hoiti vakuutus ja tulipalo oli pieni, jossa kenellekään ei sattunut mitään.

6 kommenttia:

 1. Ihana postaus. Mä vaan koko ajan nyökyttelin "niinpä, niinpä, just noin." Samaistuin täysin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se taitaa olla, että taaperon kanssa matkustaminen on.. no.. taaperon kanssa matkustamista :) Ihana kun te pääsitte tekemään ton reissun nyt ilman lapsia! Toki - molemmissa on puolensa :)

   Poista
  2. On ehdottomasti puolensa molemmissa ja molempia reissutyyppejä toivon jatkossa.

   Teidän Nooa on nii-iiin suloinen näissä kuvissa.

   Poista
  3. Voi kiitos <3 ihan ite tein :D :P

   Poista
 2. Hih, voin vaan kuvitella sen ylimääräsen stressin mitä matkustaminen aiheuttaa taaperon kanssa :D Mutta ne hetket, kun toinen on niin innoissaan kaikesta uudesta on aika uskomattomia. Ihanaa, kun pääsee näyttämään kaikkia eri paikkoja tulevaisuudessa ja itsekin nauttii ihan eri tavalla lomasta, kun aika ei mee vaan drinksujen ja altaiden luona :D (toki toivottavasti sillekin jää aikaa :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Taaperon/lapsen kanssa on erilaista, mutta parhaassa tapauksessa sinne reissuun pystyy silti yhdistämään niitä omia hetkiä tai hetkiä aikuisten kesken, jolloin saa parhaat palat kaikesta :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan