Ekompaa elämää shoppailemassa

22.9.2015

Tiedättekö, kun joskus pysähtyy miettimään, että mille määrälle kemikaaleja sitä itsensä altistaa. Mietitäänpä aamun ensimmäistä puolta tuntia. Herääminen. Kylppäriin ja kasvojen pesu. Hampaiden harjaus hammastahnalla, deodoranttia kainaloon, huulirasvaa ja kosteusvoidetta. Meikkivoidetta. Kulmaväriä ja ripsaria. Poskipunaa ja puuteria. Hiuksiin hiuspuuteria ja päälle hiuslakkaa. Ehkä vielä suihkaus jotain tuoksua. Päälle vaatteet, jotka on uineet ensin pesuaineessa ja sitten huuhteluaineessa.

Aikamoinen määrä kamaa ekaan puoleen tuntiin! Oma haaveeni on vähentää kemikaalien kuormaa kehossani, mutta otan aiheen parissa aika rennosti. Teen pieniä muutoksia ja valintoja. Hiljattain vaihdoin deodorantin suoladödöön, joka luonnonmukaisuudessaan ei ainakaan sisällä myrkkyjä ja kun itse hikoilen aika vähän, niin se riittää minulle mainiosti. Seuraavana listalla on pyykkihommaan paneutuminen.

No, nyt saan pian pari uutta tuotetta piristämään aamuja. Aina niin ihana Lähiömutsi vinkkasi blogissaan The Natural Goods Companystä ja ennenkaikkea siellä olevasta syysalesta. Näin väsyneen päivän päätteeksi en jaksanut alkaa tarkemmin miettimään, vaan suuntasin sydäntäni kuunnellen ostoksille. Yli 50 euron setille kun vielä sai ilmaisen toimituksen, niin oli suorastaan PAKKO päästä sillä eurolla tuon rajan yli. Vähän tietenkin kirpasee noin iso summa, mutta käytän aika vähän yleensäkin rahaa kosmetiikkaan, joten ehkä nämä pari kertaa vuodessa tapahtuvat isommat ostokset on ihan ok. Ja olipa muuten todella miellyttävästi toteutettu verkkokauppa. Pisteet.



Huulirasvaa, huulirasvaa ja huulikiiltoa. Huulilta päätyy ihan järkky määrä huulirasvaa/-kiiltoa/-punaa suuhun ja sitä kautta elimistöön, joten on enemmän kuin perusteltua vaihtaa näissä luonnonkosmetiikkaan.



Aromaspray!! Voi tästä olen haaveillut. Rakastanhan aromaterapiaa ja samaan aikaan olen alkanut kokemaan teolliset tuoksut vähän luotaantyöntäviksi. En voi sanoin kuvata, miten paljon odotan, että voin aamuisin suihkaista päälleni omaa lempituoksuani: laventelia <3

Kun ei tässä enää 18-kesäisiä olla (!!), niin silmänympärysvoidetta on tuutattava silimäkulumiin. Mun silmänympärysiho on niin herkkä, ettei se edes kestäkään montaa markettituotetta. Siispä uskon, että tämä Weledan puteli on loistovalinta.

Ja vielä lopuksi hammastahnaa. Hammastahna sisältää sekin aikamoisen määrän kemikaaleja ja erityisesti se sodiumlauryylisulfaatti tekee helposti aftoja suuhun. Siispä tämä lienee aika hyvä valinta. Lapselle varsinkin haluaisin vaihtaa eko-hammastahnaan (lapsihan käytännössä syö sitä tahnaa teelusikallisen päivässä), mutta nopea vilkaisu kertoi, että näissä ei missään ole fluoria. Ja sitä taas ei kyllä suositella jättämään pois.

Jessöör! Tämmöinen paketti on nyt tälle mammalle matkalla.
Nyt voikin käydä unille ja haaveilla tulevista astetta ekommista aamuista :)


ps. en saa tästä postauksesta mitään mainosetuja tai alennuksia - wish I did!!! *vink vink*

6 kommenttia:

  1. Meillon nyt sitte samaa silmäryppyoikojaa tulossa! Mietin kans kovasti noita tuoksuja, mutta on niin hajusteherkkä nykyisin, että en uskaltanut ilman testailua tilata. Tuoksuista kun pidän, jos ne on hyvin toteutettu. Ja vink vink, Tradetracker on se paikka, jonne kannattaa (muun muassa) Natural Good Companyn mainosetujen perässä liittyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu kyllä että silitysrautaa tarviis näille silmänympäryksille näyttää :D Ja hei kiitti vinkistä (taas) - pitääpä mennä tutkimaan ;)

      Poista
  2. Mulla olis ihan sama haave siirtyä luonnonkosmetiikkaan. Aloitin kokeilemalla kasvotuotteilla ja mun finneihin taipuvainen naama räjähti ihan uskomattomaan kuntoon. :/ Tosi kurjaa! Mulla käy siis helposti näin, jos vaihdan tuotteita ylipäätään.

    Hajusteisiin olen kiinnittänyt jo pitkään paljon huomiota, koska mun mies ja lapsikin ovat aika tuoksuherkkiä ja saavat ihottumaa helposti niistä. Melkein kaikki tuotteet ovat hajusteettomia meillä, paitsi sitten ihan hajuvedet. Esim. mä tykkään myös hajusteettomista kroppatuotteista, hiustuotteet nyt yleensä sisältävät jotain hajusteita. Nyt mun siskolla vielä todettiin hajusteyliherkkyys (hän on aina ollut kova käyttämään tuoksuvia asioita) ja olen kiinnittänyt asiaan vielä enemmän huomiota, jotta hän voisi esim. kyläillä meillä ilman oireita. Lisätyt tuoksut lisäävät kyllä kemikaalikuormaa ja niistä on aika helppo aloittaa, jos haluaa vähentää.

    Tuo dödöjuttu muakin kiinnostaisi... en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan! Myös hammastahnan vaihto kiinnostaa, koska mulla on aika kuiva suu, joskos auttaisi siihenkin. Vitsit, pitäisi vaan ryhdistäytyä ja kokeilla enemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih! Noi muutokset voi kyllä kans olla kovia paikkoja, jos on herkkä iho... No mut hyvä, että olet jonkun hyvän kuitenkin löytänyt ja pikkuhiljaa just vaikka jotain huulirasvaa vaihtamalla tms.

      Hajusteet on todellakin kans semmoinen, mihin haluan kiinnittää huomiota. Viimeksi testasin Herbinan hajusteetonta hiuslakkaa ja oli tosi ihanaa, kun siitä ei lähtenyt mitään tuoksua! Mielummin suihkaan tosiaan jonkun aromatuoksun päälleni. MUTTA, eihän se lakka ollut kovin pitävää :/

      Kerro ihmeessä vaikka omassa blogissasi tai muuten, että miten sun uudet kokeilut on menneet :) Dödön mä ostin alennuksesta Lifestä, se on joku semmonen mineraalitsägädägäenmuistamikä :D

      Poista
  3. Samoja asioita tulee pyöriteltyä päässä.. Muutamia tuotteita olen vaihtanut ja etsintä jatkuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei hauskaa, että täältä löytyy muitakin samasta aiheesta kiinnostuneita! Kiitos myös blogivinkistä, täytyypä tulla "sun luokse" vierailulle heti kun on paremmin aikaa :)

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan