Parhaat korvapuustit

13.9.2015

Käsi ylös, kuka rakastaa korvapuusteja? Kanelipullaa? Cinnabonbun? Kanelbulle?

Minä ainakin. Sekä pojat. Siispä onkin hassua, että vasta tänä vuonna ekaa kertaa tein itse korvapuusteja. Olin aina ajatellut, että pullan tekeminen on jotenkin vaikeaa, kun.. eihän se ole :) Mitä nyt vähän habaa kysytään taikinan alustuksessa, mutta siihenkin on ratkaisuja. Kuten tänään se, että tein itse taikinan siihen vaiheeseen, kun piti alustaa, kunnes huomasin, että ollaan jo vähän myöhässä eräältä kirpparitavaran hakureissulta Nopsun kanssa - ja jätin miehen siis vaivaamaan taikinan loppuun!

Jos joltakulta muultakin on vielä kokeilematta omatehdyn korvapuustin lumo ja huumaava tuoksu, niin nyt tuumasta toimeen. Tällä reseptillä onnistuu! Ja voin kun tietäisin vaan, mistä olen tämän alunperin kirjoittanut keittokirjan väliin olevalle lapulle, niin kertoisin..


Parhaat korvapuustit

200g voita (oikeaa voita)
5dl maitoa (punaista tai sinistä)
50g hiivaa (aitoa, ei kuivahiivaa)
2dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2rkl kardemummaa
2tl suolaa
1 muna
n. 15dl vehnäjauhoja

Sulata voi. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokerit, kardemumma, suola ja muna. Lisää jauhoja vähän kerrallaan. Lisää loppupuolella voisula. Veivaa, kunnes kimmoisaa. Kohota 45min.

Kohotukseen vinkki; lämmitä hetki lasillista vettä mikrossa. Sitten lasi ulos ja taikinakulho liinalla peitettynä tilalle. Mikron ovi kiinni. Selviät paljon lyhemmällä kohotusajalla. 

Jaa taikina kahteen osaan. Tee molemmista levy, jonne täytteeksi reilulla kädellä voita, fariinisokeria ja kanelia. REILULLA kädellä.

Rullaa, pätki, munaa pintaan, raesokeria päälle.

Uuniin 200 asteeseen noin 10-15min. Jos teet jättipullia, kuten minä, niin pikkuisen alempi lämpö ja voi olla lähes 20min.


ps. keinovalossa otetut kuvat. Ai yök. Tervetuloa vaan taas talvi ja pimeys..

4 kommenttia:

  1. Mä rakastan korvapuusteja ihan vaan sen takia etten vaan osaa leipoa tavallista pullaa! Niistä tulee niin koia että niillä voisi varmaan tappaa...tai ainakin murtaa hampaansa! :D kun laitetaan paljon sokeria, kanelia ja voita, niin ohueksi kaulittu huonompikin pullataikina sulaa suussa paiston jälkeen! ;)

    Ihanan näköisiä pullia! Vaikka en pullaa pystykään syömään niin se tuoksu on mahtava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, ehkä se salaisuus tosiaan onkin toi överi täyte! Ja voi kun voisin sulle purkittaa tuota tuoksua ainakin yhden ison lasipurkin, niin kiiltokuvan laittaisin kylkeen ja rusetin päälle, ja paketin pikana postiin <3

      Poista
  2. Namii!! :) Siitä onkin aikaa kun meillä on leivottu pullia kotona.. Pitää laittaa "to-do" listalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Ei vain sunnuntai-iltoihin, niin nämähän sopivat loistavasti esim. just maanantai-iltoihin. Tai tiistai. Keskiviikko käy myös. Puhumattakaan kaikista loppuviikon päivistä! :D

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan