MAHAN KANSSA MUUTTOPUUHISSA JA VIIMEINEN NEUVOLALÄÄKÄRI

9.5.2017


Terveiset äitiyslomalta! Siis tunnen jo, kuinka LOMA rentouttaa ja.. äh, en edes yritä jaaritella enempää. Tämä loman startti on kaikkea muuta kuin rentouttava johtuen muutosta. Perjantaina se kuitenkin alkoi mammaloma ja sain muuten töistä kaksi tosi ihanaa lahjakorttia - ihanaa siksi, että toinen niistä on Stockmannille (jotain minulle) ja toinen Ipanaiseen (jotain vauvalle). Kiitos erityisesti tuosta jälkimmäisestä, jonka oma tiimi täällä Suomessa oli itse kasaan kerännyt 💛 

Täällä kotona alkaa näyttää siltä, että kohta muutetaan. Uudella kodilla seinät on tosiaan maalattu ja lattiaremppa valmistunut. Vielä sinne vaan ei saa mennä, että lakka kovettuu tarpeeksi. Huomenna pystyy jo kävelemään ja menemmekin aamulla Nopsun hoidossa ollessa sinne siivoamaan. Oma siivoaminen tosin on rajoittunut tuohon suunnilleen välille 100 - 170 cm :) Sen jälkeen illalla voimme jo viedä keittiön tarvikkeita ja kaappeihin tulevia vaatteita. Ulkovarastot on jo muutettu. 


Jos sallitte suorat sanat, niin on tämä ollut yksi hemmetinmoinen kevät. Miten PALJON kaikkea sisältyy ihan vaan "tavalliseen muuttoon". Lähtien siitä, että täytyy löytää uusi koti, saada oma myytyä, sovittua pankkiasiat, lainat, kaupanteot, rahaliikenteet, vakuutukset, (siinä sivussa kaikki äitiyslomaan ja raskauteen ja esikoisen hoitoon liittyvät asiat) muuttopäivät, isojen huonekalujen myyminen, uusien hankinta - JA KAIKEN AIKATAULUTUS niin, ettei jäätäisi kovin pitkäksi aikaa ilman kotia, keittiönpöytää, mikroa, sohvaa... MUTTEI myöskään olisi tuplia! Sanotaanko, että juuri tänä keväänä olisin muutamana iltana kaivannut käteeni sen jääkylmän gintonicin! 

Tänään oli toinen ja viimeinen neuvolalääkäri. Kaikki oli ihan huippuhyvin! Tyyppi on nyt pää alaspäin ja osittain jo kiinnittynyt lähtökuoppiin. Semmoinen ohje nyt kuitenkin tuli, että jos vedet humahtaisi nyt, niin sitten vaaka-asentoon ja ambulanssilla sairaalalle. Siinä nimittäin on riski, että ilman lapsivettä lapsen pää painaisi napanuoran jumiin lantiota vasten. Ulostuloreitti oli jo aika mukavasti valmistautunut prinssin saapumiseen, mutta onneksi ei myöskään vielä liikaa, joten ei tullut mitään rajoitteita liikkumisen suhteen. Kuulemma nyt kuitenkin pitäisi rauhassa ottaa muuttaessa, jännä ;) 

Tässä vähän lukuja:

 • raskausviikko 35+2
 • äidin paino 82,4kg
 • verenpaine 119/75
 • kohdunpohjan korkeus (eli sf-mitta) 31cm
 • vauvan painoarvio 2400-2500g
 • proteiini ja glukoosi negatiivinen

Oikein hyvä setti siis! Vauvan painoarvio antoi olettaa, että pikkuveli saattaisi syntyä hieman isoveljeään hoikempana. Tosin, tämähän on vain arviointia ja riippuu myös kovasti milloin hän päättää saapua maailmaan. Kuitenkin tämä tieto oli ainakin mielenrauhalle paljon ystävällisempi, kuin että sieltä olisi joku viisikiloinen jytky saapumassa - kääk. 

Vielä kuulkaa myös näin viimeisen kuukauden ratoksi aloimme miettiä vauvan nimeä. Koko odotusajan meillä on kyllä ollut ajatus vauvan nimestä, mutta joku viimeinen varmuus siitä puuttuu. Teinkin siis vielä kerran listaa mahdollisista nimistä ja uskon, että joko sieltä löytyy se just oikea - tai sitten tulee varmuus, että kyllä me pysytään siinä nimessä, mitä on ajateltukin. 

Näihin tunnelmiin tänään, palataan pian! 


ps. kuvan muuttolaatikko on tyhjä ;) 
10 kommenttia:

 1. Anonyymi9/5/17

  Kaikki hyvin eli jee mahtavaa! ��

  Puh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli kyllä paras mahdollinen käynti - oikein oikein hyvä fiilis. Kiva, että kaikki vaivat on saaneet jo jotain aikaan, mutta just hyvä, ettei sieltä nyt olla ihan vielä saapumassa.

   Poista
 2. Tulin vain kertomaan, että näytät upeelta. 🙋🏼❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenhärreguud, kiitos <3 Nimittäin olohan on kaikkea muuta kuin :D Kiitos ihanan piristävästä kommentista :)

   Poista
 3. Muutto ei kyllä mikään kaikista helpoin juttu oo,vaikka siltä aluksi tuntuis!:) ne viimeiset tavarat,kun ei enää oo tyhjiä pussia eikä laatikoita ja niitä vaan tungetaan joka paikkaan,yäks!
  Tsemppiä hurjasti!!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, just ne viimeiset laatikot ja pussit, jotka kaikki sisältää "sekalaista", jotka jätetään myös purkaessa viimeiseksi. Mahdollisesti jopa viikkojen tai kuukausien päähän :D Kiitos tsempistä!

   Poista
 4. Muutto ei kyllä mikään kaikista helpoin juttu oo,vaikka siltä aluksi tuntuis!:) ne viimeiset tavarat,kun ei enää oo tyhjiä pussia eikä laatikoita ja niitä vaan tungetaan joka paikkaan,yäks!
  Tsemppiä hurjasti!!♡

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä muuttoon ja loppuraskauteen! :) Jäänkin seurailemaan blogiasi. Itselläni on LA heinäkuusssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! Ja hei hauskaa, että sielläkin odotetaan kesävauvaa :) Kiva, jos jäät seurailemaan :) :)

   Poista
 6. Ihana mama siellä! Muista myös levätä <3

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan