UUDEN KODIN ESITTELY!

29.5.2017

Olohuone


Suurin panostus koko kotiin oli lattioiden hionta ja lakkaus. Samalla tavalla käsiteltiin myös portaat ja porraskaide. Kiitos Parketti Kemppainen - loistavaa työtä! Kaikki seinät maalattiin ja voin sanoa, että jos valkoinen seinä on 12 vuotta vanha, se ei enää ole valkoinen. Seinät olivat myös täynnä kiinnitysjälkiä ja tahroja. Yleisilme raikastui näiden myötä valtavasti. Näkisittepä kaikki "ennen" kuvat! Harmittavasti ne on otettu, kun ollaan käyty katsomassa tätä asuntoa, joten en tietenkään voi niitä täällä blogissa jakaa, kun ne on toisten kodista otettuja. 

Uusi sohva sopii olohuoneeseen täydellisesti, mikä oli iso helpotus, sillä ostimmehan sohvan vähän sokkona. Sohva myös on hintansa väärti istumamukavuudessa.

Keittiö


Keittiössä hioimme työtason, koska se oli paikoittain hyvin kulunut, pinttyneen likainen ja siinä oli palojälkiä kuumista kattiloista. Todella hyvä lopputulos! Seinän kaakelit oli semmoista vaaleaa ruskeaa ja siellä täällä karmeita vihannesasetelmia. Kolme kerrosta kaakelimaalia teki ihmeitä! 

Ostimme myös uuden pyöreän ruokapöydän, johon jossain vaiheessa hankimme uudet tuolit.WC


Alakerran vessaan vaihdettiin vetimet, jotka olivat aika rumat, isot, metalliset (ja myös kuluneet sekä pinttyneen likaiset). Lattian saumoja ei oltu aikoihin (koskaan?) kunnolla jynssätty puhtaaksi ja nekin on nyt hinkattu harmaanruskeasta takaisin valkoiseksi. Makuuhuone


Vaalean siniset seinät saivat kenkää ja niistä tuli raikkaan valkoiset. Muuten huone on aikalailla sellainen, kuin se olikin. Tämäkin huone elää vähän vauvan myötä, sillä jossain vaiheessa pinnis lähtee pois ja saamme enemmän tilaa huoneeseen. Haaveilen myös sängynpäädystä ja matto on ostamatta.
Nopsun huone


No niin, tästähän ei pitänyt tulla Nopsun huone, vaan tarkoitus oli ottaa tuo tapetti pois.. kunnes Nopsu näki sen, ihastui ja totesi niin päättäväisesti, kuin kolmevee vaan voi, että tämä on hänen huoneensa. Ei me sitten raaskittu häneltä sitä viedä pois, muutto kun vähän jännittävä asia muutenkin.  Muut seinät tässä huoneessa olivat harmaat ja ne maalasimme valkoiseksi.
Mancave


Tästä on tarkoitus tulla Nopsun huone sitten, kun vauva muuttaa omaan huoneeseensa, jonka haluamme sijainnin takia olevan tuo Nopsun nykyinen. Nyt tässä huoneessa on ensisijaisesti yksi aikuisen nukkumapaikka sekä J:lle pieni työpiste, jotta hän pystyy vauvan saapumisen jälkeen tekemään osan töistä kotona.Kylpyhuone

Kylpyhuoneesta nyt ei kummempia kuvia, koska se jää odottelemaan jossain vaiheessa tapahtuvaa kalusteiden vaihtoa. Sielläkin vaihdoimme vetimet ja työnalla on sekä seinien että lattian laattojen saumojen puhdistus. Tähän asti olen koettanut käydä suihkussa vähän puoliksi silmät kiinni, koska noitakaan saumoja ei todella ole hoidettu aikoihin.

Piha


Ehkä paras juttu kuitenkin näin kesällä on oma piha 🌳

Siinäpä katsaus meidän uuteen kotiin! Miltä näyttää? Ihanaa, kun pääsin vihdoin esittelemään tämän teille kaiken uurastuksen ja järjestelyn jälkeen! Toki tänne mahtuu paljon vielä sisustushaaveita, ihan jokaiseen huoneeseen. Mutta niitä voi tehdä sitten ajan kanssa ja kun säästöpossuun kertyy sisustusrahaa.

Ihanaa aurinkoista viikkoa! Täällä toivotaan kovasti jo, että tämä olisi viimeinen kokonainen viikko kolmihenkisenä perheenä ja pian päästäisiin jo tapaamaan pikkuveli 💙15 kommenttia:

 1. Anonyymi29/5/17

  Näyttääpä kivalta ja raikkaalta! Usein pienillä muutoksilla voi saadaan aikaan isoja uudistuksia. Vaatii myöskin taitoa nähdä konstit, joilla vanhan saa uudistettua edullisesti. Olohuoneessanne oleva taulu harmaa-keltaisilla kuvioilla näyttää tosi kivalta, mistä olette löytäneet sen? -kirmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Tuo taulu tosiaan on kiva ja sopii tänne hyvin. Mutta äh, mun mies on tilannut sen jostain nettikaupasta ja arvaa muistanko nyt mistä.. Pahoittelut, etten pysty suoraan antamaan vinkkiä :(

   Poista
 2. Tosi ihana koti teillä :) Ja oma piha nätteine portteneen, wau! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kommentista! Joo, toi pihaportti jotenkin sulattaa sydämen :)

   Poista
 3. Anonyymi29/5/17

  Kivan näköistä! Voisitko antaa vinkkiä miten kylppärin laatat ja saumat saiski kunnolla hinkattua puhtaiksi.mitä aineita olet käyttänyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, K-raudasta saa semmoista laattojen saumojen puhdistukseen tarkoitettua ainetta. Itsehän en tosiaan paljon ole hinkannut (vaikka sormet syyhyäisi), tästä sattuneesta (rv39) syystä :) Mutta se on tehokasta tököttiä ja siihen joku jämäkkä harja, jolla pistää tuulemaan :) Kannattaa tuuletella sitten hyvin, koska ihan kivat aromit siinä on :)

   Poista
  2. Ja laatoille on oma aineensa myös :)

   Poista
 4. Ihana! Ja onnea uuteen kotiin ❤️

  VastaaPoista
 5. Hei mä oon ihan suu auki, että miten olette saaneet kaiken jo näin hyvälle mallille?! :D :D Ihana koti teillä ja nyt kelpaa vauvankin syntyä kun kaikki on valmiina odottamassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, no kuviin onneksi voi valita niitä kohtia, jotka on jo kunnossa ja siirtää sotkuja aina vähän muualle ;) Kiitos! Jep, aletaan täällä kyllä kaikin puolin olla valmiita pikkuveljen siirtymiseen masusta.. no.. ihan mihin vaan täällä kotona :)

   Poista
 6. Näyttääpä kivalta! Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan