SEITSEMÄN VINKKIÄ TUUHEAMPAAN TUKKAAN

20.11.2017


Kyllä, se on taas se aika elämästä. Synnytyksestä on kulunut neljä kuukautta, imetys päättynyt pari kuukautta sitten. Adios, tukka. Oli oikein hyvä idea leikata lyhyt malli nyt, sillä lähtevät lyhyet hiukset eivät ole lainkaan niin kammottavia, kuin kylppärissä pitkin seiniä ja lattioita märkinä luikertelevat pitkät suortuvat. Mutta sitä tukkaa todella lähtee! Lyhytkin kuontalo onnistuu pesun jälkeen peittämään hyvin lattiakaivon ritilän. 

Onneksi näin toisella kierroksella tietää tämänkin olevan vain vaihe, joka menee ohi. Mutta harva sitä haluaa ihan kalju olla, joten päätin listata asiat, joilla voi ainakin yrittää vaikuttaa hiustenlähtöön. Ihan yhtälailla nämä vinkit sopivat jokaiselle, joka haluaa kasvattaa hiuksistaan pidemmät tai saada niistä tuuheammat. 

#1 BIOTIINI

Nappaan joka aamu monivitamiinin, omegakolmoset sekä biotiiniä ja sinkkiä sisältävän lisäravintovalmisteen. Priorin on itseasiassa ihan suosikkini, mutta se on aika kallista ja huomasin kaapeissa olevan pari muuta vastaavaa tuotetta, joten käytetään nämä nyt ensin. 

#2 MSM-JAUHE

MSM on rikkiyhdistejauhe ja rikkiä tarvitaan kehossa sidekudosten ja kollageenin muodostumiseen. Vahva on uskomus, että tämä MSM jauhe tukee hyvin nivelten, luiden, hiusten ja kynsien hyvinvointia. Kannattaa valita joko tämä mustaherukalla maustettu vaihtoehto tai sitruunainen, sillä ihan maustamaton kuulemma on aikamoisen kirpsakan makuista.

#3 SEERUMI PÄÄNAHKAAN

Tätä Cutrinin BIO+ seerumia olen käyttänyt useamman kerran elämässäni, kun hiusten sykli tulee siihen vaiheeseen, että niitä alkaa lähteä tavallista enemmän. Samoin viimeksi raskauden jälkeen tämä oli käytössä. Ihan loistava aine ja helppo levittää päänahkaan korkin avulla. Ainut vaan, että tämä jättää hiukset kyllä vähän likaisen oloiseksi, joten itse olen laittanut tätä aina reilusti yöksi ja sitten aamulla pessyt hiukset. 


#4 KUUMAKÄSITTELYN MINIMOINTI 

Kun minulla oli pitkät hiukset, en koskaan föönannut niitä ja suoristin/taivutin/kiharsin todella harvoin, ehkä kerran tai pari kertaa kuussa. Nyt tämä lyhyt malli on kyllä melkein "pakko" föönata pesun jälkeen, jotta se asettuu hyvin malliinsa. Mutta jos/kun muuten tiedossa on vain päiviä kotosalla, en todellakaan sen enempää hiuksia käsittele, vaan teen jonkun pienen letin tuohon etutukkaan tai huitaisen pidemmän osion puoliponnarille tai jotain muuta, mikä pitää hiukset pois kasvoilta. 

#5 ORGANIC SHAMPOO JA HOITOAINE

Koska ne hiukset tosiaan kasvavat sieltä päänahasta, emme tässä vaiheessa halua tuolle kasvualustalle mitään ylimääräistä rasitetta. Shampoo ja hoitoaine kannattaa siis päivittää luomukosmetiikan merkkeihin. Itse en tätä ole vielä tehnyt, sillä haluaisin käyttää kesken olevat purkit loppuun. Toinen syy on se, etten vielä ole löytänyt ihan täydellistä puhtaan tuntuiseksi tekevää luomumerkkiä. Saa vinkata hyvistä! 

#6 KUUMAÖLJYKÄSITTELY 

Aikaa itsensä hemmotteluun tällä hetkellä ei ihan liikaa ole, mutta edes joskus voisi tehdä kuumaöljykäsittelyn päänahalle. Se tuntuu NIIN hyvältä! Kookosöljyä vaan mikrossa pieni kippo kuumaksi, siihen sekaan tippa eteeristä öljyä (vaikkapa rauhoittava laventeli tai piristävä piparminttu) ja öljy päähän. Nopeasti pyyhe päälle pitämään lämpö paikallaan ja hetkeksi vaikka vain selälleen makaamaan. Tämän jälkeen luonnollisesti hiusten pesu.

#7 HIUSNAAMIO

Kaikkia sulkasadosta selviytyviä hiuksia on syytä hemmotella, joten laadukas naamio kerran tai pari viikossa on hyvä idea. Tämä kuvassa oleva on yksi suosikeistani, eikä mikään kallis edes.



Mitä muita vinkkejä te tiedätte hiustenlähdön taltuttamiseen? 
Kaikki hyvät ideat otetaan lämmöllä vastaan! 


2 kommenttia:

  1. Oi oi, mulla on päässy MSM loppumaan jo pari kuukautta sitten enkä ole muistanut ostaa uutta. Hyvä, että muistutit! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri kävin itse sitä ostamassa :) Prismasta sai ihan edulliseen hintaan. Vitsit noi sun tummat pidennykset tuossa pikkukuvassa on niiiiiiiin täydelliset <3

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan